Rapport 180427-180501

Åby fredag:
Robert Bergh presenterade en fint nyförvärv i Hakon Von Haithabu. Örjan Kihlström körde hästen och gav hästen en fint lopp i rygg på ledaren och när luckan kom så gick hästen enkelt förbi. Segern var värd 20 000 kronor och segertiden blev 1.13,2/1640 auto. Det är Bengt och Björn från Tjörn som äger hästen. Katarina Landell är hästens skötare.

Åby 180428
Coktail Fortuna (e. Love You) har härlig uppsyn och tog tredje segern i åttonde starten för Robert Bergh. Nu körde Bergh resolut till ledningen, trots tuff öppning stod Coktail Fortuna hela vägen hem på 1.10,4a/1.640 meter.
– Jag klämde iväg det som gick från start och fick köra in i svängen, ändå kändes inte öppningen så tuff som den blev, sade Bergh efter 1.07,7 första 500 meterna. Det är Öyvind Sandvik med flera som äger hästen. Sussanne Ohme är hästens skötare.  Åmål 1 maj. Olle Elfstrand tog årets första tränarseger när hans Dalforno spårade runt om för Peter Ådefors.  Efter en snabb avslutning på den något tunga banan vann Dalforno med 2,5 längder på 1.17,0/2080 meter. Det var 20 000 kronor i förstapris till Olle Elfstrand med flera.
Robert Bergh var tillbaka på sin gamla hemmaplan Bergsåker.
Då tog han första V75-segern med tvillingarna Henrik och Daniel Sedins Frenchnorwegian ID.
– Skönt att en sådan snackhäst är tillbaka, sa TV12-experten Patrik Fernlund.
Sedan tidigare har tvillingarna Henrik och Daniel Sedin ägt Elitloppsvinnaren Nahar och miljonhästen Ed You, för att nämna några och har ett stort travintresse.
Under tisdagen så var tränaren Robert Bergh tillbaka på sin gamla hemmaarena Bergsåker.
Då skördade han framgångar med de numera före detta NHL-stjärnornas treårige hingst Frenchnorwegian ID.
I V75-2 på Bergsåker, som präglades av en rejält regntung bana, satte Robert Bergh in attacken med 700 meter kvar.
Det var karriärens första V75-seger för Frenchnorwegian ID i ett lopp där den krävande banan skördade sina offer med flertalet galopper.
– Han kändes väldigt fin redan i värmningen och man hoppas att det ska fortsätta så när man åker ut på banan. Nu hoppas man att det ser bra ut efteråt också. Att han har spänsten redan som treåring är imponerande, sa Robert Bergh.
 
Segern över distansen 2 140 meter auto var värd 100 000 kronor.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019