031 - 706 66 00
info@aby.travsport.se

Många Åbysegrar under lördagen

Många Åbysegrar under lördagen
Det kördes breddlopp både på Åmål och Mantorp under lördagsförmiddagen. Till Åmål hade Olof Thorson skickat upp två hästar med Maria Elfstrand som körsven och det blev full pott då Maria körde både Angelo Zaz och Nick Sisu till seger. Även Åbyamatören Daniel Karlsson blev en vinnare i Åmål med amatörtränade Smekeruds Javelin.
På Mantorp slog unga och lovande Manne Börjesson till med en ny seger. Han förvaltar sina chanser på bästa sätt även denna dag då han körde för sin arbetsgivares, Admir Zukanovics,  Arctic Class till en lätt seger med 3.5 längder. Stall Denco äger.
Framgångar för Bergh
Robert Bergh tog en dubbel på Axevalla under deras kvällstävlingar då Johan L Sundgren styrde Billy Muscles till seger på 16.4 och Kim Eriksson förvaltade sin uppsittning med Stall Warning till seger på 16.8. Åbyamatören Erica Carlsson blev också en vinnare på Axevalla då hennes Quantum Striking vann på 16.1 för Carl Johan Jepson.
Diamanten vann 36 000 euro på Vincennes
Diamanten vann under lördagen sin nionde seger på tio möjliga starter i grupp III löpningen Prix Emile Wendeling på Vincennes. Segern blev mycket enkel efter en fin styrning av Robert Berghs försteman i Frankrike Domenik Locqueneux. Vinnartiden blev 15.1 över 2700 m voltstart och Diamanten vann med många längder.
Nahar till Final i Maple Leaf Trot , Mohawk Canada
Robert Bergh har skickat bröderna Sedins stjärna Nahar på ett Canadaäventyr och första steget på vägen var kvalen till Maple Leaf Trot. Han blev fyra i sitt försök och i vagnen satt David Miller som körde ett lugnt lopp och hade bara fokus på att ta sig till final. Nahars tid blev 10.1 och vinnaren av försöket blev segermaskinen Hannelore Hanover som vann sin 14:e seger för året på 15 starter, vinnartiden blev 09.6. I andra försöket vann Resolve, som tränas av Åke Svanstedt, på ett enkelt sätt på fina 09.1. I finalen väntar en priskaka på 632 000 dollar.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019