Kanonkväll på Jägersro för Bergh och Runhammar!

Text från Jägersros hemsida
Marie Runhammar, Ola Samuelsson och C.C.Image skrällde rejält till 30 gånger pengarna. Bubba Degato och Joakim Lövgren var snabbt framme från dubbla tillägg men fick dödens på Popeye Face och Christoffer Eriksson, ensamma på startvolten. Ola kom fram i rygg på Popeye Face, kunde gå ut knappa 500 före mål och fångade strax före mållinjen in Bubba Degato som tog över i slutsvängen. Baron Max och Hans Crebas trea.

– Det var ganska lugnt, var lite trångt i sista sväng. Det löste sig perfekt, hästen var mycket finare nu utan skor. Han har varit mycket skadedrabbad men paret bakom har gjort ett fint jobb, sa Ola Samuelsson och berömde Åbyamatören Marie Runhammar som tränar. Stall Bumlan HB i Hindås äger hästen som tjänade 12 000 kronor och gick 1.15,4/2160.
Robert Bergh var stor favorit i andra V4 med Tudor Kronos och Bergh’arn kunde sitta till synes lugn hela vägen i ledningen. Gjorde väl inte mer än vad som behövdes för att hålla Cantab’s Alfa och Johnny Takter från andra utvändigt ifrån sig. Sirkon’s Diamond gjorde det bra för Axel Jacobsen som trea från dödens.
– Han har varit ifrån några veckor nu och var lite valpig. Höll på att galoppera i provstarten men han vet när det är allvar och det här var en bra genomkörare inför fortsättningen, sa Robert Bergh.

Ny favoritvinst för Robert Bergh i sista V4 och andra V5. Satte sig lugn i dödens utvändigt Bourbon du Nord och Johan Untersteiner med Pharos Face. Untersteiner fick galopp i början av upploppet, galopperade med invändigt och kanske peppade Pharos Face så att Robert Bergh kunde sitta lugn på segervägen. M.T.Lancelot och  Adrian Kolgjini tog nu andraplatsen från tredje ytter före Enge Nitro med Christoffer Eriksson.
– Han löpte på ett väldigt fint sätt. Stabil och rejäl och fint i handen hela vägen. Det här var klart 500 kvar och jag hade vunnit även om inte ledaren galopperat, fastslog Robert Bergh.

V5 avslutades av kvällens enda egentliga överraskning när Robert Bergh liksom tidigare Conrad Lugauer fick sin tredje seger under kvällen. Och skrällen var ett faktum då Christoffer Eriksson bakom Bergh-tränade dryge 22-oddsaren Kirin de Zeun i god tid fick lucka bakom ledande Mr Hot Shot och Johnny Takter.
– Det blev perfekt för oss, bra iväg och fick rygg på en bra häst. När Crebas (Condor Motion) kom och tryckte till blev det lucka. Första gången jag körde hästen och det var en trevlig bekantskap, sa Christoffer Eriksson.
Närmast i mål följde Robert Bergh själv som också från tredje invändigt fick luckan och förvisade Mr Hot Shot till tredjeplatsen.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019