Hallå där med kvinnorna bakom Åbys deltagare i Sprintermästarförsöken

Hallå där Camilla Jansson som i kväll har Windsons Yankee ut i ett försök till Sprintermästaren:
 
Hur känns det såhär på dagen D:? Det är lite nervöst och pirrar i magen, men det är väl ett gott tecken.
 
Vad har du för erfarenheter som tränare/hästskötare till stora lopp sedan tidigare? Jag hade både Stephanie Brodda och Per Emil Fame ute i V75-finaler när jag jobbade hos Peter Untersteiner, så kvalade Windson till Kungapokalen för några veckor sedan och det var också stort. Så viss storloppsrutin har jag.
 
Märker Windons Yankee att det är en stor dag i dag? Nej, han går ute i sin hage här hemma på gården och ser ut som vanligt. Han är en cool häst som sällan stressar upp sig. Han är tacksam att både resa och tävla med då han alltid uppför sig.
Vad är det som gör WY till en bra häst: Han har bra hjärta och lungor, och jäkla bra inställning till sitt jobb. Han är inte så stor men hans positiva egenskaper kompenserar storleken och gör honom till en härlig individ. Han är dessutom hård i sina ben så han går nästan aldrig till veterinären.
Hur känns det vara i Sprintermästaren försöken: Det känns så klart stort, jag har bara sex hästar i träning och detta är ett av loppen men har drömt om.
Hur har uppladdningen varit? Han har mest tagit det lugnt för sadel och känns mjuk och fin för dagen. Han tog Kalmarloppet bra och allt är bra. Jag tror det loppet ska ha fört honom framåt
Vad har du för förhoppningar? Jag hoppas på finalplats men det är massa fina hästar med i loppet som jag har stor respekt för Han är snabb och jag tror inte de springer ifrån honom, det viktigaste är min häst gör ett bra lopp och mår efteråt.
Vi avslutar med den klassiska frågan, badar du naken i dammen om ni vinner? Tror du någon vill se min blekfeta kropp skrattar Camilla, och Hört och Hänt tolkar detta som ett ja. Stort lycka till Windson Yankee med sin tränare och ägare Camilla Jansson.
 
 
 Hallå där med Jennifer Nilsson, som är skötare till Amazing Man som ikväll startar på Halmstadtravet och ska kvala in till Sprintermästarens final.
Hur känns det såhär på dagen D? Det känns bra men ändå lite nervöst. Men jag blir lugn utav att jag litar på min häst till 110% och vet att han alltid gör sitt bästa.
Märker Amazing Man att det är ett stort lopp? Han behandlas likadant varje dag och inför varje lopp. Han får alltid massage två dagar innan han ska tävla så han vet nog att det är dags för lopp.
Vad gör Amazing Man till en bra häst? Han har en grym teknik. Jag har  aldrig kört någon med lika bra teknik. Han är utrustad med bra löphuvud och stora lungor. Sen är det en väldigt snyggt häst att se på, exteriört är han en femma i min bok
Hur känns det att vara med Sprintermästarförsöken? Det känns bra, det är det stora loppen man vill starta i och det man strävar efter. Det är helt klart ärofyllt att vara i dessa sammanhang.
Hur har uppladdningen varit? Det har varit bra, han har mest gått rutinjobb hemma på gården. Han var inne på banan förra tisdagen och provades med rycktussar (har gått med ryckhuva innan men med bomullen kvar) och det flöt på som det skulle.
Vad har du för förhoppningar? En finalplats givetvis, jag vet vad min häst kan och att han alltid gör sitt bästa.
Vi avslutar med den klassiska frågan, badar du naken i dammen om ni vinner? Det är lite kallt för det idag, skrattar Jennifer och Hört och Hänt tolkar detta som ett ja.

Middag i Lyon
Tjejkväll
Konferens
Travskolan

© Åbytravet 2020