Häftig SM-dag för Stall Heiskanen!

Veijo Heiskanen hade en fantastisk dag på Åby i lördags och stallets hästar noterades för 4 segrar. Viking Olympic började dagen för stallet med Clara Jonasson i sadeln. Clara satt fastlås inledningsvis men i början på slutvarvet så luckan uppenbara sig. ” Jag höll på att ramla ur sadeln sa Clara när hon ryckte tussarna” . Viking Olympic rusade förbi sina motståndare och försvann till en överlägsen seger på 1.13,8/2140. Segermarginalen var många längder och det är Toni Sarkama och Veijo Heiskanen som äger hästen.  Förstapriset var 100 000 kronor.
VIKING OLYMPIC - Jonasson Clara
Göran Kjellberg är en mångårig hästägare på Åbytravet och Göran var glad i lördags då hans Brasil Boko vann Monté-Sm. Brasil Boko blev hängades från sitt åttondespår och ridande Jennifer L Oscarsson red framåt direkt. Från positionen utvändigt ledaren tryckte sedan Brasil Boko sönder ledaren och lämnade sina konkurrenter på upploppet. Segern var värd 250 000 kronor och det var hästens tredje raka seger.
BRASIL BOKO - Jennifer L Oscarsson
Veijo klev sedan själv in i cirkeln när hans Bacan Degato vann V75-1. Bacan Degato fick tåga i dödens i 2000 meter av loppet 2640 meter och trots ett felval av Veijo i sista svängen så hann Bacan Degato fram till seger och betvingade Västerbo Hard Cash på linjen. Det är i Molle i Hudik med flera som äger hästen som tog tredje raka segern. 100 000 kronor var förstapriset var det för Bacan Degato.
BACAN DEGATO - Veijo Heiskanen
Veijo avslutade dagen med R.K King som gjorde en helt sjuk insats. Efter en stor galopp i starten och en dålig rygg på bortre långsidan så svepte R.K. King runt hela fältet. Upphämtningen visade 1.12,1/1900 meter och R.K King gick med full spänst över mål. Segertiden blev 1.14,7/2160 meter och det är F:a R Svenssons Måleri & Bostadren som äger hästen.  Förstapriset var 40 000 kronor.
R.K.KING - Veijo Heiskanen
 
Robert Bergh tog även han en V75-seger när Tudor Kronos vann lärlings-SM för Angelica Holm. Tudor Kronos fick positionen rygg på ledaren och valde att prova för ledningen kort efter start. Tudor och Angelica fick svar. Då kröp Tudor Kronos ner i rygg på ledaren igen. När upploppet nalkades fick Tudor Kronos luckan via Open Strech och avslutade vasst. Segern var värd 100 000 kronor och det är Verrazzano AB Bjärred.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019