Framgångsrik tisdag för Åbyhästarna!

Stall Dencos Caddie Joe avlade maiden på Årjäng igår. Årjäng körde lunchtrav och det var Stefan Söderkvist som körde hästen. Från spår 8 bakom bilen tog Stefan ett lugn start och satt som femte häst på innerspår efter 500 meter. Första 500 gick på 1.11 men trots det valde Stefan att gå ut som första häst i andraspår 1400 kvar. Första varvet gick på 1.16 och under slutvarvet påbörjade Caddie Joe sin massage utav ledaren Prince Olimede. In på upploppet kopplade Caddie Joe greppet och segermarginalen skrevs till 5 längder. Det är Denco HB som äger hästen och segertiden blev 1.15,8/2140 auto. Det var 15 000 kronor i förstapris.
Åbyframgångarna fortsatte sedan på Axevalla där Veijo tog 2 segrar och Robert Bergh 1. Veijo tog sina segrar med Naglo’ Del Nord och Bacan Degato. Bacan Degato gjorde andra starten i Veijos regi och det slutade med en finfin seger. Över den dryga distansen 3140 så satt Bacan Degato placerad som sista häst större delen av loppet. Veijo följde med i attacker under slutvarvet och genom sista svängen fick Bacan Degato full marschorder. Bacan speedade förbi till en enkel seger och 35 000 kronor till Patrik Skoglund Sport & Media AB. Detta var hästens femte seger i karriären och totalt har Bacan tjänat 300 600 kronor. Med Naglo’ Del Nord hittade Veijo andra utvändigt och fick sitta still till upploppets början. Naglo avslutade som vanligt bra och noterades för karriärens tjugonionde seger i den 105:e starten. Segertiden blev 1.13,5/2140 meter och det var 30 000 kronor i förstapris. Det är Leif Loket Olsson, Berndt Denberger och Veijo Heiskanen som äger hästen.
Roberts Berghs Bullyoung har toppform nu och noterades för andra raka segern .Det var Torjbörn Jansson som serverade hästen ett perfekt lopp och hästen tackade genom att gå undan till en enkel seger. Det är Swemab Holding som äger hästen och Bullyoung har nu tjänat 340 500 kronor bara i år. Totalt har hästen nio segrar på karriärens tjugoåtta starter.
Kvällen avslutades med Callmesally som tränas av Owe Grunnegård. Mikael J Andersson satte hästen direkt i spetsen i P21-loppet och Callmesally kontrollerade fältet därifrån. Segern var värd 10 000 kronor och det är Owe Grunnegård som är hästens ägare och uppfödare.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019