Framgångsrik Bergh-torsdag
Explosive Merlot med sin ägarna Sundströms Entreprenad
Sex veckor efter den otäcka massolyckan på Umåker var proffskusken Janne Norberg tillbaka i sulkyn vid Skellefteåtravets lunchtävlingar. Och den evigt unge 72-åringen vann direkt i sin comeback, då han satte dit fyraåringen Logo Light.
– Det känns bara bra att vara tillbaka, säger Norberg.
Umåkerkusken gick omkring och mös på stallbacken på Skellefteåtravet efter att ha avklarat sina två styrningar.
– Det var en medveteten mjukstart att jag inte skulle ha så många styrningar. Jag ville känna hur kroppen kändes och om det inte kändes bra ville jag jag inte skapa oreda med en massa körsvensändringar, säger Norberg.
Resultatet i comebacken blev seger med Logo Light och en fjärdeplats bakom Bandit Hornline.
– Logo Light var en ny bekantskap och det var en häst som man fick jobba med i loppet. Sitter man bara som en tennsoldat bakom en sådan här så når man inga resultat. Han kändes trög runt sista sväng, men samtidigt vet man att det är tränat när man kör åt Robert Bergh och även fast hästen fick ett tufft lopp så var det inga problem att han skulle orka hela vägen.
Från bakspår sökte sig Norberg fram i dödens med Logo Light.
– Jag hamnade ute i fjärdespår i första sväng och i det läget var jag inte intresserad av att backa ner i kön.
Logo Light vann till slut med sex längder före favoriten Magic Allybis, som aldrig kom farligt nära efter att ha suttit djupt nere i kön från början.
Efter olyckan för sex veckor sedan var det få som trodde att Norberg skulle vara tillbaka så här snabbt efter alla frakturer som han drabbades av.
– Jag har kört häst hemma i två veckor och det har fungerat bättre och bättre. Viljan att komma tillbaka har funnits där hela tiden. Det är det här man älskar, säger Norberg.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019