Flera hemmasegrar under torsdagen

Under torsdagens race på Åbytravet så höll sig hemmalaget framme och noterades för 3 segrar. Robert Bergh öppnade kvällen genom en seger med Algot Zonett. Den ytterst välstammade hästen togs lugnt från start och fick göra jobbet utvändigt ledaren.  Runt sista sväng såg Algot Zonett ruskigt stark ut och segermarginalen blev 5 längder. Segertiden blev 1.17,5/2140 och det var första segern i hästens första felfria lopp. Förstapriset var 20 000 kronor och det är Stall Zonett som äger hästen.ALGOT ZONETT - Robert Bergh
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sofia Jacobsen har fått en fin start på 2016 och när Tiptoe vann på Åby så var det fjärde årssegern för Sofia som tränare. Tiptoe fick en mycket vilsam löpning i de bakre regionerna. 700 kvar styrde Sofia på i tredjespår och Tiptoe gick dubbelt så fort som de övriga. Segermarginalen blev 2 längder och Sofia kunde kosta på sig en rejäl segergest innan mål. Tiptope har nu vunnit 3 raka segrar och tjänat 347 953 totalt i sin karriär. Det är Sofia som äger hästen tillsammans med sin mormor Agneta Norrman.
TIPTOE - Sophia Jacobsen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kvällens avslutades med att Bea Perssons Carmen Diaz vann lopp 10. Bea körde offensivt och fick överta ledningen efter ca 800 meter. Carmen Diaz drog på ett ett relativt tufft tempo och skakade av sig sina konkurrenter, förutom Grinnebys Egon.  Egon och Carmen löpte dött lopp om segern. Segern var Carmen Diaz första i karriären och det är Beata Persson som är ägare och uppfödare till hästen. Veijo Heiskanen tränar Carmen Diaz.
Dštt lopp - GRINNEBYS EGON - Cal Johan Jepson/CARMEN DIAZ -Beata Persson

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019