031 - 706 66 00
info@aby.travsport.se

Dubbel på Mantorp för Bröderna Ceka!

Bröderna Edvin och Artan Ceka går inte att stoppa just nu. Åbyamatörerna har inlett året på ett lysande sätt och på Mantorp ringade duon in V64-omgången med två snygga segrar.
Det började med Une Di Poggio (e.Varenne) som inte gjorde någon besviken i V64-inledningen. Tränaren Edvin Ceka lät Artan Ceka sitta upp bakom fyraåringen och brodern tackade för förtroendet med en perfekt styrning. Efter en resa i andra utvändigt kom attacken med 350 kvar och Une di Poggio länsade undan på 14.0a/1640 meter.
– Det är en kapabel men lite nervös häst, hon pullar gärna i loppen och det gäller att vara försiktig med henne. I dag löste hon det bra och hon har ett spännande år framför sig, hon kommer bli ännu bättre i sommar när hon får gå utan skor, sa Edvin Ceka.
I V64-epilogen var det dags igen och nu med 26-oddsaren Rigoletto Jet (e. Supergill) som tog sin första seger på svensk mark. Ekipaget fick draghjälp i tredjespår av Tenzing på sista långsidan och visade styrka i avgörandet mot densamme, på 12,9a/1640.
– Han kom till stallet från Italien för sex månader sedan och han trivdes inte så bra med det svenska klimatet. Men han har börjat hitta rätt och tränat på bra efter vila. I dag fick han ett bra lopp av Artan som bara blir en bättre och bättre kusk, sa Edvin Ceka.
Edvin Cekas formstall har nu sex segrar och en andraplats på sju starter under 2017 – ett svårslaget facit. Artan Ceka ligger bakom fyra av segrarna och kusken fortfarande inte förlorat under 2017.
Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019