Bra period för Robert Bergh

Dubbelseger kunde noteras för Robert Bergh. Han blev dagens skrällkusk på V5-an då Digital Yankee vann till 20,60 i odds. Det är Stall W.F. som äger hästen.

foto : ds : tr media. bild fšr fri publ. t.o.m. 2018-04-18. foto: david schreiner


Sedan vann Robert med favoritspelade nyförvärvet Worrywant som klev ifrån konkurrenterna lätt framme i ledningen.– Det finns mycket i honom. Man tror inte man skall anmälla en häst upp till 50 000 kronor då man letar lopp åt honom. Han känns betydligt bättre än så, avslöjade Bergh. Robert Bergh fick en perfekt start från tillägg med egentränade Digital Archive (e. Super Photo Kosmos) och satt i ledningen när man gick in i första sväng. Från den positionen bevakade man sedan händelserna och Berghs åttaåring gick undan till en säker seger i årets tredje start. Segertiden skrevs till 1.14,3/2660 meter.
– När man har kört i hårt och jämnt tempo är han som bäst. Hästen brukar vara lite piggare i ledningen och jag fick inte den rätta känslan, men samtidigt har vi legat på honom hårt i träningen i vintern och förhoppningsvis släpper det med tiden, sade Robert Bergh.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019