Balfour överlägsen i Frankrike!

Robert Bergh styrde in Balfour (e. Scipion du Goutier) till säker seger i dennes första framträdande i födelselandet.
Trots att Balfour är franskfödd och har hunnit bli sex år gammal dröjde det alltså fram tills idag innan han gjorde sin första start på fransk mark.
Hästen spelades till klar favorit i Quinté-loppet på Enghien och Robert Bergh kunde omöjligen ha lyckats bättre med upplägget. Direkt sattes valacken i tät och då ingen konkurrent var det minsta intresserad av att sätta upp farten kunde han köra 1.17,8 de första 1.875 meterna.
In mot slutkurvan skruvade Bergh upp farten rejält och över det 400 meter långa upploppet var det bara en häst som kunde komma i någorlunda närhet.
Viking Fromentro (e. Capriccio) hade nämligen hamnat bra till från tillägg i lag med Thomas Levesque och gick verkligen fort upploppet ner, men när benen gick som på en symaskin på Balfour var det omöjligt att komma förbi.
Prix de Pomarez (€52.000) var lopptiteln, förstapriset låg på 23.400 euro och segertiden blev 1.15,4/2.875 meter.
Balfour har sedan tidigare triumferna i Orebro I’ntnl med 400.000 kronor i förstapris samt The Owners Trophy med 200.000 kronor till vinnaren som sina största framgångarna och har i och med måndagens triumf tjänat drygt 1,3 miljoner kronor.

Middag i Lyon
Tjejkväll
Konferens
Travskolan

© Åbytravet 2020