3 V75-segrar till Bergh

Anrika Ådalspriset har körts sedan 1965 och i år blev det seger för Robert Bergh. Han gav Montdore (e. Love You) fick en resa i andra par utvändigt och denne avgjorde sedan en tät slutstrid mot ledande Beau Mec. Klockan i mål visade 1.12,2 över full väg och segern var Montdores andra för året.
– Det blev bra för oss med en rejäl öppning, men sedan hade jag lite problem att följa med i tempoökningen 600 kvar. In på rakan gick det bättre och det var skönt för att slippa dödens den här gången, sade Robert Bergh som tog sin tredje seger i Danneros största varmblodslopp.
Han har tidigare vunnit med Real de Rabut, Ed You och Nahar.

Äntligen seger för Corroded

Andraplatsen i debuten följdes av två raka segrar, men sedan har det mesta gått snett för Corroded (e. Pine Chip). Förra året valde ägaren, Umåkeramatören Stefan Dellbro, att flytta hästen till Robert Bergh och på Dannero kom den efterlängtade utdelningen sedan Bergh hittat till ledningen efter ett drygt halvvarv. Favoriten New Joker kom fram på utsidan, men förmådde inte att gå i närkamp till slut. Corroded gick undan till sin första seger på över tre år.
– Otroligt skönt att han fick vinna. Det är en svår häst, men ägarna har varit väldigt tålmodiga, sade Bergh efter sin andra seger för dagen.

Tesio fullbordade trippeln

Varannan seger, varannan förlust. Så löd årsfacit för Tesio (e. Love You) före söndagens start Dannero, men nu bröts den trenden. Tesio kom från seger i Östersund och följde upp den med att vinna ett stayerlopp med tränaren Roberth Bergh i sulkyn. Segern satt dock långt inne och det krävdes målfoto för att skilja Tesio från tvåan Alfas Dimitri.
– Jag hade absolut ingen segerkänsla. Jag trodde “Uffe” var förbi, men vi tog det ändå. Hästen krigar på riktigt härligt, sade Åbytränaren som körde sex hästar under tävlingsdagen och vann med hälften av dem.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019