031 - 706 66 00
info@aby.travsport.se

V75-dubbel på Gävle!

Ingen seger på de 52 senaste V75-starterna, men i Gävle fick Admir Zukanovic fira. Hans Gizmo de Veluwe vann lördagens klass I-försök.
Femåringen kördes till ledningen efter ett halvvarv och i utgången av sista sväng såg segern ut att vara klar. Hobby de L’iton hade nämligen tröttnat i dödens, It’s Showtime Zaz likaså i tredjespår, men på upploppet blandade sig Dom Perignon in i leken.
Med Örjan Kihlström i sulkyn tog fyraåringen meter för meter på ledaren och vid mållinjen var hästarna nästan jämnsides. Men bara nästan, målfotot visade fördel Gizmo de Veluwe (e. Andover Hall), även om körande Stefan Söderkvist var av en annan uppfattning vid målgången.
– Jag trodde Örjan hade hunnit dit. Så uppfattade jag det, sade segerkusken och berömde sedan Gizmo de Veluwe i vinnarcirkeln.
– Det är en häst som är under ordentlig utveckling. Han har varit jättefin i årets starter och det ser spännande ut framöver.
Tränare till Gizmo de Veluwe är Admir Zukanovic och för honom var segern efterlängtad. Åbytränaren har haft det tungt på rikstoton på sistone, men fick nu vinna och passerade dessutom en miljon inkörda kronor i år.
– Det kan bli ännu bättre. Vi kämpar och står och hästarna blir bättre och bättre. Vi ska synas mer i den här cirkusen framöver, sade Zukanovic.
Segertiden skrevs till 1.13,3a/2.640 meter.

Angle of Attack runt om

Robert Bergh tillbringade lördagen i Norge och i hans ställe fick Christoffer Eriksson chansen bakom Angle of Attack (e. Scarlet Knight) i silverdivisionen. Ersättaren förvaltade möjligheten på bästa sätt och styrde sexåringen till vinst. Spets och slut var segerrecpetet.
– Han fick verkligen visa sig från sin bästa sida i dag. Vi fick press hela vägen och hästen fick aldrig riktigt koppla av. En femstjärnig insats, betygsatte Eriksson efter segern på 1.11,9a/2.140 meter.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019