031 - 706 66 00
info@aby.travsport.se

Härlig vårkväll på Åby!

Veijo Heiskanens fina stallform fortsätter och tillsammans med egenägde Puccy Italia (e. Varenne) var segermelodin ledningen hela vägen. Den segervane valacken varvade på 1.13,7 och vann till sist komfortabelt på 1.13,9a/2140 meter.
– Han öppnade bra och var någonlunda lugn första varvet. I sådana här typer av sammanhang duger han bra, sade Veijo Heiskanen. Robert Bergh visade upp en fin treåring i Imagine Boko som tog karriärens första seger. Robert tog en lugn start och valdes sedan att avancera fram utvändigt ledaren med 1500 meter kvar. På bortre långsidan övertog Imagine Boko och försvann till en mycket enkel seger. Segern var värd 60 000 kronor och det är Stall Åskbollen som äger hästen.

 
Robert Bergh satt i ledningen med Aperfectdream in på upploppet, men hästen tappade travet och istället var det Tony Löfqvist-tränade Vikings Preacher (e. Pastor Stephen) och Federal Agent som gjorde upp. Den förstnämnde passerade mållinjen först med minsta möjliga marginal och tog karriärens tredje seger i den åttonde starten.
– Min häst tog lite mycket vänstertöm så jag kände att vi var tvungna att gå utvändigt. Han blev lite ensam sista biten och slappnade av och därför blev det hårt i mål, men Peter Untersteiner sa att det var vi som vann, sade Peter Ingves. Mikael Å Linderoths och Alf Danielssons Even’s First Boy tog femte raka segern när hästen rundade enkelt ett gäng i monté. Som vanligt red Sofia Adolfsson och hästen joggade runt fältet. Segern var värd 40 000 kronor.

 
Från ledningen blev det också seger för Mats Olsson-tränade Save Our Souls (e. Dream Vacation). Klas Olsson satt upp bakom och ekipaget tog hand om kommandot per omgående. Första varvet gick efter 1.13,8 och över upploppet lät Save Our Souls ingen komma nära. Det sjuåriga stoet noterades för andra raka segern när hon kom i mål på 1.12,9a/1640 meter.
– Det känns grymt bra. Det har varit lite spänt hela dagen. Vi funderade på att testa henne i ledningen och det blev väldigt enkelt. Det kändes säkert både inför och under loppet, sade Klas Olsson.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019