Trippel på Vaggeryd för Robert Bergh

– Vi satt med som trea och 700 kvar stötte jag ut Claes Svensson som gick upp och gav favoriten en tryckare runt sltsvängen. Samtidigt kunde jag vila min häst på innerspår genom svängen och han kändes riktigt fin när jag vred på in på upploppet. Visst trodde jag att det skulle bli svårt att komma förbi en så segervan häst till slut, men jag fick ändå känslan att vi lyckades, sa Robert Bergh som tror på fortsatt utveckling för sin häst.
– Han har haft problem med travet under lång tid, men sista två månaderna har jag kunnat träna på rejält och då har han blivit stabilare, sa Bergh som trivdes i Vaggeryd och med vädret.
– Det är en härlig tid nu när man möts av solsken på morgonen. Det gör det mycket lättare att jobba. Och just på en sådan bana som Vaggeryd där man ser folk sitta och njuta av värmen i sina solstolar. Då känner man harmoni.
Bitcoin tog andra raka segern på kort tid genom att leda hela vägen för Robert Bergh.
– Han fick gå ganska tufft vid segern senast så det var skönt att han fick ett snällt lopp nu. Hästen har bra fart i benen och kommer ha nytta av det framöver, sade Robert Bergh.
Trippeln fullbordades sedan för Robert Bergh när Milord vann behändigt från ledningen.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019