Tiptoe och Bergh-Dagens huvudmän på Örebro

Sophia Jacobsen tog årets första seger som ryttare med sin egenägde Tiptoe. Sophia tog en bra start och fick positionen utvändigt ledaren. Via en finfin avslutning med 1.13,5/600 så gick Tiptoe undan på ett mycket bra vis.
Detta var Tiptoes nittonde seger i karriären och det är Sophia som äger hästen ihop med Agneta Norrman. Totalt har hästens tjänat 720 000 kronor. Segertiden blev 1.15,6/2160. 
 
Robert Bergh blev som väntat lunchens huvudperson, det blev två segrar och tre andraplatser på sex uppsittningar.
Med delägde Livi Majesty prickade Bergh bra från springspår och omgående sände han hästen till spets trots tillägg. Segern sa inte så mycket men feelingen är att fyraåringen har snabba pengar att tjäna hos Åbytränaren.
Ett nyförvärv Robert presenterade i bästa skick var Royaldoodle, hästen har varit hos sin nye tränare sedan mitten av januari. Det har tagit tid att få ordning på honom, men ett banjobb på Åby gjorde susen. Favoriten och hemmahästen Manzano tog programenligt hand om ledningen, Robert sände omgående fram sitt nyförvärv för att syna bamsingen, som var obesegrad över kort distans innan denna uppgift. Bergh satte upp ett bra tempo hela vägen, det gick 1.13,9 första varvet. Relativt tidigt var favoriten besegrad och Bergh höll bara igång honom sista biten och segern blev lätt, den här kommer ha fin utveckling med tempo i sig hos sin nye tränare.
– Jag har haft honom i tre månader och det har tagit tid att få ordning på honom. Efter sex veckor hos mig började jag träna honom efter mitt koncept och lite tuffare. Hästen visade bra attityd till sitt arbete i dag och det var perfekt att kunna vinna detta lopp, nu kan jag sikta mot större lopp med honom, sade Robert Bergh.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019