Onsdagsdubbel till Bergh

Robert Bergh kan ha en ny stjärntravare i Promo Kemp.På onsdagen imponerade fyraåringen stort när han tog andra raka segern efter flytten till Åbytränaren.
– Det blir spännande nästa år, konstaterade Robert Bergh.
Att Robert Bergh kan träna häst är inget nytt. Likväl har han gjort ett häpnadsväckande jobb med jänkaren Promo Kemp. Så sent som i torsdags vann hästen debuten för sin nye tränare och när han nu gjorde andra starten på hemmabanan var han ännu bättre. Trots 1.08,8 de första 500 meterna för att nå ledningen avfärdade han enkelt, via 1.08,5 sista halvvarvet, favoriten Heart Of Steels försök att utmana från andra par utvändigt.
– Det var enormt bra gjort! Det brukar alltid bli torsk för den som har varit med i öppningen när det kommer en bra häst på utsidan, så det var riktigt skönt att han löste det, sa Robert Bergh.
I mål visade klockorna fina 1.11,1 över 1 640 meter med autostart för den barfotadansande hingsten.
– Det var en härlig kick han fick barfota. Jag ville prova det och det är skönt att veta att han är bra med skor men kan höja sig ytterligare barfota.
Robert Bergh planerar att starta Promo Kemp en gång till i år innan det är dags för vinterträning. Och topptränaren ser fram emot nästa säsong.
– Det är spännande naturligtvis. Jag kan inte säga när jag senast fick in en sådan här häst i stallet. Han är fyra år, har tvångsprissumma på sig och springer med öppet huvudlag och vanlig vagn. Han möter äldre hästar med jänkarvagn och helstängt, och så gör han den öppningen och den avslutningen. Det är inte så många som gör det.
Robert Bergh räknade in ytterligare en tränarseger inom V86 när Stefan Söderkvist satte dit Hakon von Haithabu. Med 40 meters tillägg körde Stefan lagom fort hela vägen och Hakon satte huvudet först i sista steget. Det är Bengt och Björn i från Tjörn som äger hästen. 
Lunch i Lyon
STL-FINALER MED V75® CHAMPIONS
Konferens
Travskolan

© Åbytravet 2020