En till Veijo och en till Adde

Massimo Vassallo som arbetat många år i Sverige fick chansen bakom Veijo Heiskanens Flying Bolt som visat bra form på slutet utan att få vinna. Faktum är att det var drygt två år sedan hästen vann sedan vilket är svårt att förstå efter att ha sett måndagens insats i amatörmatchen.Från spår tre bar det av till spets och redan då var det klart, kommenterade Vassalo som tog sin första seger i Sverige. Efter att ha fått fuska bort ett halvvarv i 20-tempo fanns det gott om krafter kvar när det skulle avgöras.
– Det var bara att se till att ha koll på Björn Goops häst, sa segerkusken som hade gott om marginal, åtta längder, till tvåan. Segertiden blev 1 14.7a/2140 meter efter det att sista halvvarvet travats på 1.10,5. Det lär inte dröja två år till nästa seger för Heiskanens häst. Det är Folke Eliasson som äger Flying Bolt.
Stall Dencos tog årets tjugoandra seger för året när Denco’s Moon Kilab vann tillsammans med Stefan Söderkvist. Trots spår 12 över 1640 meter lyckades dottern till Conny Nobell och Colonial Downs sätta nosen först. Stefan Söderkvist körde hästen och gav henne ett avvaktande lopp. När Stefan gav henne fritt spurtutrymme så spurtade hästen starkt. Det var 25 000 kronor till vinnaren och segertiden blev 1.13,0/1640 auto.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019