Digital Ink vann på Örebro!

Hans närvaro gjorde att det endast blev sex startande hästar i stayerloppet.
Banan var mycket smetig så Robert valde medvetet dödens med sin stjärna. Sista varvet började han trycka upp tempot och det kändes som han kunde köra till spets när han önskade.
450 meter från mål tog Bergh över från Chipen Boy och i lufsande stil bara stegade hästen undan över upploppet.

Levnadsglad och harmonisk

Robban körde 1.16 sista varvet och 1.15 sista 600 meterna och segern sa givetvis inget i denna skrala konkurrens. Dock gillade vi hur harmoniskt hästen värmde upp och hur levnadsglad han ser ut för att vara en regnig kväll i december.
Detta lovade gott och Bergh var påtagligt nöjd efter denna bekväma triumf. Kul för Örebrotravet att få se en sådan här fin häst en vanlig torsdag i december!
– I kväll kändes det bra, näst senast på Åby kvävde han sig och senast på Bergsåker passande inte underlaget. Jag vill köra lite lugna lopp med honom och inte stressa upp hästen efter det som hände på Åby. I kväll ville jag bara undvika dödens där det var smetigare, med tanke på hans förra skada. Han kändes perfekt, glad och positiv redan i värmningen och jag kommer skynda långsamt med honom. Jag tror vi kommer få mycket roligt med hästen nästa år och det känns jättespännande att ha fått honom i träning, sade Robert Bergh.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019