André Eklundh Åbytränare 1 september!

Den första september lämnar André Eklundh Munka-Ljungby och Jägersro för Nossebro och Åbytravet.
Tillsammans med sin sambo Jessica Hultman har han köpt en hästgård med komplett träningsanläggning så som rakbana, rundbana och backe.
Dessutom planerar han att bygga en djupsandbana på 700 meter för körning och ridning.
Hästgården innehåller också i dagsläget 32 boxar, bostadshus på 200 kvadratmeter och ett hus med två lägenheter.
En dröm har blivit sann för kärleksparet.

”Tittat på gården länge”

– Det är ett fint och mysigt ställe som är lagom till min verksamhet och det känns jättebra, säger André Eklundh om sitt köp och fortsätter:
– Det har alltid varit en morot, det har det varit enda sedan jag var liten, att ha en egen hästgård. Tidigare har jag inte haft någon möjlighet att köpa en egen hästgård, men jag har sparat ihop pengar varje år och till slut så hade jag så pass att jag kan satsa i en gård.
Gården utanför Nossebro, som är familjen Nordenssons gamla gård, har också funnits i Eklundhs tankar länge.
– Jag har tittat just på den här gården bra länge, men har helt enkelt inte haft råd att köpa den tidigare. Nu gick det, och det är jag jätteglad för.

”Stimulerande och motiverande”

Hur känns det nu när köpet är genomfört?
– Jättebra, otroligt stimulerande och motiverande. Man vet att det är mycket jobb med en egen gård, men det här är genomtänkt och jag vet vad som krävs. Jag trivs väldigt bra på Thomas Uhrbergs gård i Munka-Ljungby och det är tråkigt att lämna något som fungerat och ett ställe där man trivts, men vad ska jag säga, det här är ändå något jag strävat efter hela mitt liv. Det känns som jag kan skapa det här exakt så som jag vill ha det framöver.
Vad hoppas du på framöver, nu när du köpt en hästgård?
– Jag hoppas att det blir ett trivsamt liv, ett ställe där man kan slå sig till tro, och ett ställe där vi kan bilda familj framöver. Sedan hoppas jag så klart att hästarna ska trivas lika bra som vi och leverera.
Vill du utöka din rörelse?
– Jag har inte som målsättning att ha 100 hästar, jag tycker det är lagom som jag har det i dag. Det finns möjlighet att slänga upp ett stall till på gården för 50 hästar, och det känns rimligt för vår rörelse.
Du lämnar också Jägersro för Åby i och med din flytt?
– Jag hade att välja mellan Axevalla och Åby, och jag har ju Åbyanda i mig, känner folket som jobbar där och även tränarna, så det var inget svårt val att välja Åby, säger André Eklundh.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019