Even's First Boy imponerade på Solvalla!

Det blev en riktig fartfest i det ena av två sadellopp som avgjordes på Solvalla och det var dubble Elitloppsdeltagaren B.B.S. Sugarlight som satte ordentlig fart. Kristine Kvasnes och B.B.S. Sugarlight öppnade första 500 meterna efter 1.09,3 och varvade på 1.11,5.
Genom slutkurvan tog sig Even’s First Boy (e. Ken Warkentin) och Sofie Adolfsson snabbt fram i spåren och kopplade ett tidigt grepp på ledaren på upploppet. Sedan hjälpte det inte att B.B.S. Sugarlight försökte komma tillbaka – Even’s First Boy var starkast i spurten och vann på nya rekordet 1.11,7a/1.640 meter.
– Redan 300 kvar såg jag att Kristine ryckte i grejerna samtidigt som det fanns mycket kvar i min häst. Jag koncentrerade mig bara på att Even’s First Boy skulle hålla sig i rätt gångart. Jag behövde inte rycka huvan och det har jag inte heller gjort i de två andra starterna jag ridit honom, sade Sofia Adolfsson.
Mikael Å Linderoths travare är fortsatt obesegrad under sadel efter fyra lopp och kvällens förstapris uppgick till 40.000 kronor.

© Åbytravet 2024