Jan L Klangs Massana Macay avlade i fredags maiden då han tillsammans med Thomas Dalborg vann lopp. Massana öppnade bra från start och fick ledningen. Varvet gick på tuffa 1.12,6 men Klang hade vältränat och Massana Macay hade kraft och mod att s tå emot konkurrenterna till slut. Segern var hästens första i karriären. Det är Inger, Jan och Tomas Klang som äger Massana Macay och Jan L Klang tränar.
Jim Oscarsson har i dagarna flyttat till Balltorps stallgårdar och i fredags gjorde stallet fin reklam för sig då Alvena Snau Di vann tillsammans med Kevin Oscarsson. Oscarsson skickade iväg på sista långsidan och Alvena Snau Di gick dubbelt så fort som sina konkurrenter. Segermarginalen blev sju längder och det är Aos AB och AB Klotet Livs som äger Alvena Snau Di. Segern var värd 30 000 kronor.
 
oiscarsson123
 
Sedan var det dags för Veijo Heiskanen att visa sina körhänder, stallet noterades för en dubbelseger då Ålands Vikingen och Tiffany Ecus vann.  Ålands Vikingen satt Veijo i fjärde utvändigt med och attackerade på botre långsidan. I tät slutstrid så satte Ålands Vikingen huvudet först. Stall Denco HB äger och Helena Andersso sköter.
Sedan var det dags för Tiffany Ecus att vinna sitt första lopp. Trots en inledande galopp så var Tiffany strålande bra och vann trots tredjespår sista 700. Markku Vartiainen i Finland äger och Beata Persson sköter hästen.

© Åbytravet 2024