3 Åbysegrar på Axevalla

Robert Bergh har fått en fin start på sin tränarrörelse nere på Åby. Vid gårdagens lunchtävlingar på Axevalla noterades stallet för en dubbel. Först ut var nyförvärvet Why Not Sensation som från sitt tillägg fick göra en del grovjobb under slutvarvet men visade fin styrka och gick från enkelt.  Segern var värd 10 000 kronor och det är Örebro MOT-AB i Örebro som äger hästen.
g1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stoneface var sedan nästa Berghhäst som skar mållinjen först. Bergh pressade sig till ledningen 700 kvar och sedan var loppet över. Stoneface har nu vunnit 3 av sina 4 senaste starter. Det är RC måleri som äger hästen. Totalt har Stoneface tjänat 154 950 kronor i karriären. g3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lars Järpedals Red Hot Snapper tog även han en seger. Red Hot Snapper öppnade bra bakom bilen tillsammans med Stefan Söderkvist och satt tidigt i ledningen.  Tempot var högt hela vägen och första varvet gick på 1.14,6. Red Hot Snapper ökade dock bara farten och segern var värd 25 000 kronor. Det är Stall Duplex som äger hästen som har segrat i 12 av sina 46 starter.
g2

© Åbytravet 2024