B-tränar­licensutb.

För dig med kunskap och egen travhäst.

B-tränarlicensutbildningen ger blivande B-tränare en god kännedom om travsporten. Du får också insikt i vad det innebär att ha ansvar för och träna travhäst för travtävlingar, arrangerade av travsällskap anslutna till Svensk Travsport, så kallade offentliga tävlingar.

Utbildningen kan genomföras på två sätt. Antingen görs den teoretiska delen som distansutbildning på webben (tre praktiska tillfällen tillkommer) eller som traditionell utbildning på plats i någon av Åbys lokaler.

Efter avslutad kurs ska du ha god kännedom om travsporten och om tävlingsreglementet för Svensk Travsport. Handhavande av häst i travträning och rutiner under en tävlingsdag ingår också. Dessutom ska du vara införstådd med hur man tar hand om sin häst på ett djurskyddsmässigt säkert sätt.

Behörighetskrav

För att få gå kursen krävs att du har goda kunskaper i hästhållning, kan sela ut och köra en travhäst i angivet tempo på travbanan. Du kan gå kursen från och med det år du fyller 16. Licensen kan lösas vid 18 års ålder.

Kursstart

Löpande via webben. Du gör först all teori på webben samt avlägger praktiskt och teoretiskt prov hos kursledare på Åby Travskola/Åbytravet.

Vill du gå kursen? Anmäl dig genom att klicka HÄR! 
Läs all info på anmälningssidan, Steg 1: Du anmäler dig på travskola.se
Steg 2: Du skapar ett konto på STs webbutbildning.
Hör av dig om du har frågor och funderingar.

Efter avslutad webbkurs sker bokning av praktiskt & teoretiskt prov till kursledare: Cecilia Olsson, 031- 706 66 06

Priser:
Webb- 900kr

Vill du återuppta din B-licens och har frågor angående detta, kontakta kursledare: Cecilia Olsson 031-706 66 06

All licensutbildning sker i samarbete med Hästsportens Folkhögskola & Åbytravet

Smash Into Pieces till Åbytravet 10 augusti

© Åbytravet 2024