Åby informerar:

Välkommen till travets underbara värld!

På Åby Travskola har vi aktiviteter och kurser för både barn, ungdomar och vuxna. Vi håller till på Höglanda Hästcenter i Kungsbacka. Välkommen!

Om travskolan

Travskolan är travsportens utbildningscentra och där finns något för alla. Nybörjare får möjlighet att prova på travsporten och lära sig grunderna. Redan aktiva i travsporten kan lära sig mer inom specifika områden. I travskolan finns det kurser och aktiviteter för barn från 4 år och äldre upp till vuxna, där några av kurserna är av kortare karaktär och vissa andra kurser löper över en termin.

Kursverksamhet
Vi erbjuder utbildning och aktiviteter inom häst och travsport för alla åldrar och erfarenheter. På loven erbjuder vi aktiviteter som dagläger för barnen och tema/fördjupningskurser för de äldre. Vår främsta verksamhet är terminskurserna som är igång under vår- och höstterminen. Licenskurser såsom ponny-, tränar-, monté – och körlicens går också under travskolans tak.

Erfarna ledare
I dagsläget har vi cirka 70-80 elever per vecka i åldrarna 4 till 75 år. Vi har ett stall med ca 10-12 hästar (blandat varmblodstravare, gotlandsruss och shetlandsponnyer). På kurserna arbetar duktiga ledare med erfarenhet inom både häst och travsport. Personalen utbildas via centralförbundet Svensk Travsports utbildningar som är speciellt framtagna för kursledare i landets travskolor.

Var finns vi?
Vår travskoleutbildning sker i Kungsbacka, vid Höglanda Hästcenter i anknytning till Hallands Hästklinik och Sveriges Ridgymnasium i Anneberg, där har vi också vårat stall & körbana samt paddock. Travskolan är kvalitetssäkrad av Svensk Travsport, vilket innebär att anläggningen, hästarna, ledarna och utrustningen som finns i verksamheten håller en god standard.

Mer information
I menyn kurser och utbud finner du information om de kurser och aktiviteter som är aktuella just nu.

Välkommen till travskolan och travsporten!

 

 

Cecilia Olsson

Utbildningsansvarig

0702-30 58 25

cecilia.olsson@aby.travsport.se

Sanna Langmarker

Utbildningsansvarig (föräldraledig)

0702-30 58 25

sanna.langmarker@aby.travsport.se

Växeln har stängt under hela vecka 29. Sportfrågor hänvisas till 0708- 16 33 00 Avvisa