Till aktiva: Tävlingsbanan är stängd måndag 10 maj samt 11 maj fram till kl. 13.00 pga. av mätning.

Till aktiva på stallbacken: Vårt stallcafé är efter de nya restriktionerna tvunget att upphöra med all servering av mat och dryck efter 20:00 och stänga dörrarna 20:30. Förbudet gäller tills vidare..

Publik och Covid-19

Med anledning av det förhöjda smittläget av coronaviruset och regeringens förslag på hårdare restriktioner vill Svensk Travsport återigen trycka på dessa direktiv för att minimera risken för smittspridning. Alla travtävlingar genomförs återigen UTAN publik och alla publikområden hålls stängda.

 

Svensk Travsport har följt folkhälsomyndighetens rekommendationer löpande och kommer självklart fortsätta med det, gällande allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som slår fast att inga sammankomster eller tillställningar med fler än 8 personer får arrangeras.

För Svensk Travsport är det fortsatt viktigt att tävlingsdagarna fortsatt genomförs, men med restriktioner kring publikplats och stallbacke för att följa den nya förordningen som ett led i att minska risken för smittspridning. Därför har Svensk Travsports styrelse valt att fatta följande beslut.

  • Att tills vidare fortsätta att genomföra travtävlingar enligt lagd tävlingsplanering.
  • Att ej tillåta publik på publikplats eller i restaurangerna.
  • Att endast aktiva med starthäst den aktuella tävlingsdagen släpps in på stallbacken. I detta innefattas funktionärer samt tränare, skötare, kuskar och transportörer.

Beslutet gäller tills vidare. Svensk Travsport fortsätter att följa utvecklingen och återkommer med mer information om och när nya beslut tas.

 

Här kan du läsa med om vad det är som gäller

Svensk Travsport återinför publikstopp

Direktiv för aktiva

 

 

 

Lunch i Lyon - Öppet!
Travprogrammet till kommande tävlingar
Paralympiatravet
Euro Classic Trot 2023

© Åbytravet 2021