031 - 706 66 00
info@aby.travsport.se

Bergh X2 på Solvalla

Kövras So Far (e. Farifant) stod för en imponerade regidebut för Robert Bergh. Täthästarna, Green Keeper U.S. och Grace Occagnes tröttnade förståeligt efter en tuff 1.11,9-öppning första varvet och när Bergh avancerade framåt via tredjespår drygt 500 meter kvar bet det bra. Kövras So Far hade grepp om händelserna genom sista sväng och gick sedan undan till en säker seger. Detta på den fina segertiden 1,12,6a/1640 meter.
Robert Bergh var hundraprocentig på Solvalla den här kvällen. I ett av ramloppen satte han även dit Frenchnorwegian ID (e. Saxo de Vandel) som fortsatt är obesegrad efter två framträdanden på tävlingsbanan.
– Ja, det här var en trevlig kväll. Jag tror att Kövras So Far kommer att få en jättefin säsong och jag gillar verkligen det jag sett av hästen. Efter värmningen kändes det ännu bättre. En del hästar kommer ut ännu spänstigare när det är dags för tävling och så var fallet här. Nu kommer han snart att få testa på V75 eftersom jag tycker att han håller den nivån, sade Robert Bergh.
 
Frenchnorwegian ID tog karriärens andra raka seger då han vann ett treååringslopp på Solvalla.De för året nya högre prispengarna i treåringsloppen biter bra i ägarnas plånböcker när hästarna kommer in i propositionerna på rätt sätt. Den franskstödde fuxen efter Saxo de Vandel och Private Melody är klart fransk i typen och det såg bitvis lite småvingligt ut när Bergh lät Frenchnorwegian Id gå i ledningen. När det behövdes skärpning var det dock de rätta takterna i hästen som vann ohotad på 1.15,9a/2.140 meter.Frenchhnorwegian Id debuterade i Örebro i mitten på januari med att vinna ett treåringslopp och få 50.000 kronor och fyllde nu på med 70.000 kronor för denna seger. Det är Stall Sedin HB i Arnäsvall som äger hästen

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019