Under vecka 27 och 28 hänvisar vi alla akuta sportfrågor till Axevalla 0511-263 00

lördag 8 augusti

Åby Stora Pris 2020 - publikfri tävlingsdag

Åby Stora Pris körs som vanligt- Men utan publik

 

Åby Stora Pris är ett av världens största lopp över med 2 miljoner till vinnaren. Loppet går över 3140 meter och startas med autostart. I år går loppet den 8 augusti och förutom Åby Stora Pris så bjuds det på finaler i STL. Dessutom körs Ragnar Thorngrens Minne och Bertil Knutssons Minne.

2020 blir det annorlunda år då tävlingsdagen kommer att köras utan publik på grund av Covid-19.

Spridningen av det nya coronaviruset har medfört lagar, förordningar och direktiv som lett till att Åbytravet och övriga svenska travbanor sedan den 12 mars helt stängt ned sina publikanläggningar. Utöver detta har det införts ett antal restriktioner kring stallbacken och travbanorna är idag en strikt arbetsplats där enbart personer som utför ett arbete har tillträde. För att minimera risken för smittspridning av coronaviruset bedriver travsporten idag tävlingsverksamheten helt utan publik och inom ramen för myndigheternas föreskrifter. Travbanornas områden är idag därmed strikta arbetsplatser och inte ett publikt idrottsevenemang.

·        -Det är givetvis tråkigt att inte kunna bjuda vår publik på travsport i absolut världsklass men vi känner oss trygga att köra tävlingsdagen på smittskyddssäkert, säger Kenneth Thollström VD på Åbytravet.

För er som har köpt till biljett så flyttas ert köp till Åby Stora Pris 2021. Alla som har köpt biljett i någon form  har fått ett mail från Åbytravet.

Vi reserverar oss för ändrade direktiv från Folkhälsomyndigheterna.

 

Minns du Propulsions mäktiga uppvisning från 2019?

 

 

 

Erbjudande! Få programmet direkt hem till dig!
Beslut om stopp för publik
Konferens
Svenskt Mästerskap 10 oktober

© Åbytravet 2020