Med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset har Svensk Travsport tagit beslut om stopp för publik på svenska travtävlingar.

Beslutet gäller tillsvidare och Svensk Travsport fortsätter att följa utvecklingen och återkommer med mer information om och när nya beslut tas.

lördag 25 april

Paralympiatravet - Publikfri tävlingsdag

Tips:

Paralympiatravet körs 25 april – utan publik

Paralympiatravet kommer att köras på planerat datum lördagen 25 april, det är nu beslutat av Åbytravet och Svensk Travsport gemensamt. Likt övriga travtävlingar hålls publikplatserna stängda. Förstapriset i loppet blir en miljon kronor och de hästar som vinner deltävlingarna kvalar in till finalen, enligt samma regler som tidigare.

– Det känns annorlunda men också bra att kunna arrangera Paralympiatravet i dessa tider. Vi får göra det bästa av den verklighet vi lever i nu. Vi är stolta över att Paralympiatravet blir av, om än i begränsad tappning, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen.

I ett fyrtiotal år har tävlingsdagen, då under namnet Olympiatravet, varit Åbytravets mest välbesökta under säsongen. Det brukar vara 12–15 000 åskådare på plats, i år blir det noll. Publiken får istället njuta av sporten på distans, via tv och datorer. Loppet direktsänds i TV4.

Anpassas till nya förutsättningar

– Det blir en tuff ekonomisk smäll för oss att tappa alla publikintäkter. Samtliga restauranggäster och sponsorarrangemang bokas av. Därför måste vi också anpassa prispengarna i huvudloppet efter nya ekonomiska förutsättningar. Förstapriset sänks från en och en halv miljon till en miljon. Det är fortfarande en väldigt hög prissumma, men inte lika hög som den varit tidigare år, säger Jon.

Det sportsliga upplägget i Paralympiatravet är att vinnarna från deltävlingarna på Solvalla 28 mars, Jägersro 4 april, Romme 12 april och Umåker 18 april tar en finalplats. Fjolårsvinnaren Propulsion har en friplats. Övriga fem platser tas ut via wildcard.

– Det troliga är att startfältet blir övervägande svenskt i år, även om det i praktiken kanske kan bli aktuellt med utländska hästar också. Det är svårt att idag veta vilka resebegränsningar som gäller. De svensktränade wildcard vi plockar in i loppet blir sådana hästar som startat i uttagningsloppen. Jag ser fram emot en spännande och högklassig final, trots de annorlunda förutsättningarna, säger sportchef Pedersen.

– Det här är ett självklart beslut i ljuset av den situation som samhället befinner sig i just nu. Vi och parasporten ser fram emot att få vara på plats under Paralympiatravet nästa år, numera ett paralympiskt år då sommarspelen i Tokyo flyttats fram till 2021, säger ATG:s hållbarhetschef Maria Guggenberger.

Detta gäller dig som köpt biljetter

Alla köp av restaurangplatser, aktiviteter, travprogram samt entréer är flyttade till Åby Stora Pris den 8 augusti 2020. (är du nöjd med detta alternativ behöver du inte kontakta oss, det sker automatiskt). Detta gäller samtliga biljetter som är gjorda.

Har du inte möjlighet att komma på Åby Stora Pris den 8 augusti 2020 så har du följande alternativ:

  • Flytta ditt köp till Svenskt Mästerskap 10 oktober 2020 (samtliga biljetter)
  • Flytta ditt köp till Paralympiatravet 2021 (datum kommer vid årsskiftet) (samtliga biljetter)
  • Få dina biljetter återbetalda. (ev. serviceavgifter återbetalas ej) Vi ber er att ha överseende med en eventuell längre handläggningstid på återbetalningar. (samtliga biljetter)

Kontakta oss på info@aby.travsport.se
Ange: namn, referensnummer & ditt val av alternativ.

 

Proposition till Paralympiatravet, Åby 25 april

Paralympiatravet, final (Gr. I Int – UET Masters Series)
2140 m. Autostart. 10 startande.
Pris: 1.000.000-500.000-235.000-115.000-60.000-30.000-25.000 kr (7 priser)

Vinnarna i Paralympiatravets deltävlingar på Solvalla 28/3, Jägersro 4/4, Romme 12/4 och Umåker 18/4 är kvalificerade att starta i Paralympiatravets final. Fjolårsvinnaren Propulsion är direktkvalificerad till finalen.

Övriga platser tas ut av Åby och ST i samråd. Wildcard kan ges till: 1) häst som är i träning i utlandet, 2) svensktränad häst som startanmälts till deltävling, samt 3) svensktränad häst som varit prisplacerad i Grupp I-lopp under 2020.

Publicerad den 2 april 2020. kundtjanst@travsport.se

Hästarna i Paralympiatravets final

 

 Disco Volante

Cyber Lane

Elian Web

Bille De Montfort

Velvet Gio

Gareth Boko

Sorbet

Milliondollarrhyme

Fredrik B Larsson

 

Samarbetspartners Paralympiatravet 2020

Lunch i Lyon - STÄNGT
Beslut om stopp för publik
Konferens
Svenskt Mästerskap 10 oktober

© Åbytravet 2020