fredag 11 oktober

Sweden International Yearling & mix Sale 

Auktionen äger rum i mässhallen på nya Åby Arena, fredag 11 oktober 2019. Välkommen från klockan 10:00 för visning av hästarna. Första utrop sker klockan 17:00 i mässhallen. Efter ettåringsauktionen fortsätter vi med mixedauktionen. Åbytravets egna Kristofer “Fölet” Jakobsson är kvällens konferencier och tillsammans med auktionisten Patrick Wickman leder han er genom kvällen. Under hela dagen kan man njuta av fina hästar, hästmässa med föreläsningar, god mat och trevligt sällskap.

– Det känns otroligt spännande att testa en mixedauktion på nya Åby Arena. Jag gillar verkligen anläggningen med alla fräscha lokaler. Jag har också bollat tanken med uppfödarna, och med deras stöd är jag övertygad om att detta kommer att bli en ny superauktion för alla, säger Emmelie Arneng, VD för Sweden International Yearling Sale.

Sweden International Yearling Sale har bland annat tidigare arrangerat auktionen på Wenngarn, vilken 2018 slog alla tiders svenska auktionsrekord för travare med snittpriset 416.931 kronor. En ny företeelse på svensk mark är Mixed Sale som introduceras samma dag och kommer innehålla starthästar, unghästar, fölston och hingstandelar.

 

– När jag under förra året besökte Lexington och Harrisburg fick jag många kommentarer som ”Varför har vi ingen riktig Mixed Sale i Sverige?”. Den tanken har mognat och när jag nu får chansen att göra en helt ny auktion lite senare på året, där vi dessutom kan visa upp hästarna för vagn på banan, så passar det perfekt med en Mixed Sale på svenska marknaden, säger Emmelie.

Åbytravet storsatsar på hela SM-helgen och bygger upp en mötesplats där folk stannar flera dagar. Allt från möten inom branschens breda spektra, banketter för SM-deltagarna, mässor och nu också en auktion. Den nya konferensdelen, restaurangen i egen regi, mässan och Hotellet gör framtidens Åby till en unik mötesplats inom travfamiljen.

– Enda sedan byggnationen av Åby Arena startade har vi haft tankarna kring hästauktioner här på Åby och vi har tidigare testat mixauktioner. Tillsammans med ettåriga unghästar tror jag det kommer att skapa en ny typ av auktion som kommer bli både populär och spännande. Jag är säker på att det finns behov av en sådan auktion i Sverige. Nu när hela infrastrukturen är på plats känns det fantastiskt att kunna erbjuda den här möjligheten, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen.

Boka bord till auktionsmiddagen

Emmelie Arneng, emmelie@yearlingsale.se, 0707-666774. Obs! Endast bokningar (begränsat antal platser).

Senaste nytt om auktionen och hästarna hittas på www.yearlingsale.se. Filmer och bilder på hästarna kommer att finnas under september. Auktionen kommer att sändas live på hemsidan. Auktionskatalog del 2 Mixed Sale är färdig i mitten av september.

För ytterligare frågor:

Emmelie Arneng, VD för Sweden International Yearling Sale +46 70-766 67 74
Jon Walter Pedersen, sportchef för Åbytravet +46 70-816 33 00

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019