Summer Meeting drar igång, med fokus på hästägare, talanger och publiken

I början på 2013 lanserade Åbys ordförande, Nils Andréasson tanken om ett samarbete med travbanorna kring E6:an: från Bjerke i Norge till Charlottenlund i Danmark och därmed omfattas även Åby, Halmstad och Jägersro i Sverige. Samarbetet är nu en realitet och under namnet Summer Meeting kommer banorna redan i år att kunna bjuda på extra upplevelser i samband med deras stora tävlingsdagar.
Nytt tävlingsschema
-Vår första prioritet var att försöka ändra på tävlingsschemat vilket vi lyckades med redan för 2014. Det betyder att Copenhagen Cup nu körs den 11 maj och Oslo Grand Prix den 8 juni – sedan följer SprinterMästaren i Halmstad den 3 juli, Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 29 juli och slutligen Åby Stora Pris den 16 augusti, säger Jon Walter Pedersen, sportchef Åby.
Fina hederspriser
-Förutom de befintliga stora miljonloppen på dessa dagar väljer vi i år att sätta extra fokus på hästägarna, våra framtida talanger och även publiken på dessa storloppsdagar, säger Jon. Vi kommer således att introducera två nya serier under året : ”Summer Meeting Stayer” och ”Summer Meeting Talents”.  I stayer-serien ingår det ett lopp på varje bana med olika propositioner (och prispengar) och till den ägaren som samlar mest poäng i serien blir det ett mycket fint hederspris i form av en studieresa värd 100.000 kronor.
I talent-serien får kuskar födda 1990 eller senare vara med. Här kommer det också att köras försök på varje bana och sedan en final för 10 kuskar på Åby i samband med Åby Stora Pris-helgen. Till den kusk som vinner finalen blir det en studieresa värd 20.000 kronor.
Publiktävling
-Även för publiken på plats kommer det att finnas fina priser att vinna. Bland de som under året kommer att besöka tre av de fem stora evenemangen finns chansen att vinna ett exklusivt VIP-paket för 2 personer som omfattar besök med hotell och mat på alla banorna även under Summer Meeting 2015.
-På sikt skall vi försöka få flera gemensamma sponsorer för våra evenemang som är bland de största som genomförs i Skandinavien och vi kommer såklart att utöka även det sportsliga samarbetet ännu mer. Det kan ske på olika områden men detta är bara början på förhoppningsvis något riktigt bra, slutar Jon Walter Pedersen.
Ytterligare information: Jon Walter Pedersen 0046-708163300 – www.summermeeting.com

© Åbytravet 2024